Zobrazit kategorie
Jemně mletý práškovaný BIO ženšen pravý 6letý k okamžitému užití, není nutné vařit!
Prášek je vyroben z BIO ženšenu bílého 6letého, kdy dosahuje nejvyšší zralosti. Jedná se o vysokohorský ženšen z pohoří Čchang-Paj.
Ženšen je bylinou původem z Číny, kde má tisíciletou tradici užívání. Objeven byl prvně v horách Mandžuska, což je v současnosti (společně s některými místy Severní Koreje) poslední místo, kde bychom volně rostoucí ženšen ještě nalezli. S rostoucím věhlasem byl pro velkou poptávku z volné přírody postupně vytěžen. Ve dvacátém století se začal již komerčně pěstovat, především v Koreji.
Dříve byly ty nejkvalitnější kořeny vyvažovány zlatem. Ženšen u nás známe také pod názvem všehoj, což naznačuje široké spektrum užití této pravděpodobně nejvěhlasnější asijské rostliny.
Používá se zejména k udržení mentální a fyzické výkonnosti. Má pozitivní vliv na kognitivní funkce, udržení koncentrace. Známý je jako antioxidant, který osvěžuje tělo a přispívá k vytrvalosti, čilosti (ostražitosti) a vitalitě. Doporučuje se užívat při únavě a stresu. Stabilizuje hladinu cukru v krvi. Přisuzovány jsou mu pozitivní účinky na správnou funkci imunitního systému, čímž přispívá k přirozené obranyschopnosti organismu. Podporuje sexuální zdraví a erekci.
Ženšen – Panax ginseng BIO má významný povzbuzující účinek. Při odbourání únavy a zvýšení fyzické i mentální aktivity si tělo stále zachovává možnost bez potíží usnout (několik hodin po užití, samozřejmě neužíváme bezprostředně před spaním). Ženšen nemá vedlejší účinky a nevzniká u něj tolerance (není potřeba zvyšovat dávky pro dosažení stejného účinku).
Ženšen pravý v kombinaci s ginkgo bilobou pozitivně působí na kognitivní funkce a krevní oběh, společně podporují výkon mozku.
Složení: 100% Panax ginseng BIO
Tradiční užití: Jednu lžičku prášku vložíme do 100 ml studené vody, džusu či šťávy a necháme chvíli nasáknout. Poté vypijeme. Užíváme před jídlem.
TIP na přípravu: Požadované množství nejprve vložíme do sklenice, přidáme pouze 2× více vody, nežli je obsah prášku, a rozmícháme na hustou pastu. Tuto pastu již libovolně rozředíme tekutinou. Tímto způsobem nevznikají hrudky.
Surovina pro přípravu bylinného čaje a individuální použití